2009. április 3., péntek

egy külhonban élő a magyarországi nyígásról

„A gond ott van, hogy a rendszervaltas nem tortent meg.
Elfelejtettek az emberekkel kozolni, hogy a szocializmus megszunesevel meg kell(ene) szuntetni azokat a dolgokat, amik nem finanszirozhatok hosszu tavon.
Aztan meg beindult az igergetos/4-evente valtunk vetesforgo (zsigerbol az ellenkezojere szavazunk), ami ezt csak konzervalta.
A privatizacio meg minden orszagban arrol szol, hogy aki tud az markol. Jo nagyot. Minden oldalrol. (Es az hoborog, aki nem fert a konderhoz vagy keveset tudott csak meriteni)
Mi itt akkor a problema?
Rosszul tetszett kerem szepen szavazni 1998-ban!
Szocializmus kell, majd'-ingyen berlakassal, adomentes fizetesekkel, ingyenes SZOT-udulessel, gyeddel, gyessel, nadihegeduvel, stb.
Termelekenyseg nem szamit, munkanelkuliseg nincs, sot a munkakerulo bortonbe zarhato.

De ha nem ez a jatek, akkor bizony szembe kell nezni azzal, hogy cegek tonkremennek, es aki ott dolgozott az bizony nagy kakiba is kerulhet.
Ez van, ez egy ilyen film, itt nem mindig es mindenkinek happy end a vege.”

1 megjegyzés:

alma wad írta...

Csak ugy halkan megjegyzem - hogy India tortenelmet olvasgatva ( Indiai kiadasu konyvekbol ) mindegyikbol az derul ki - hogy az osszes sikeres uralkodo elso tette az volt - hogy ellenorzese ala vonta az alapveto cikkek kereskedelmet - es igy nem engedte az arak elszabadulasat .
velem is megetettek evekig - hogy szocialista agymosas miatt hiszem azt - hogy az embernek joga van enni ,inni lakni valahol ,csaladot alapitani ...
es hogy tok normalis dolog az utcara kitett csaladok , a lakasmaffiozok es kozvagyont elherdalok jelenlete ... ez a trendy a demokratikus es egyetlen alternativa ..
ez regen volt . ez azota tudom - hogy alapveto jogainkat nem szabad izmusok targyava tenni ...